Blokfluitdagen

We verwelkomen jullie voor de zevenendertigste editie van de blokfluitdagen op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2024 in het stadscentrum van Mechelen, het Scheppersinstituut met haar historische feestzaal. Klik hier voor een exacte locatie op google maps. Ook dit jaar gaan we voor musiceervreugde, en dat onder leiding van niet minder dan een dertigtal Belgische en Nederlandse topdocenten. Onder hun leiding spelen we nieuw en oud werk, polyfonie, meezingers en dansen, soms kleinschalig, dan weer groots veelstemmig.

Sta je nog niet op onze mailinglijst en wens je op de hoogte gehouden te blijven van onze activiteiten? Schrijf je via deze link in op onze nieuwsbrief.

Eline & Tom
Team Blokfluitdagen


OPGELET: onderstaande informatie betreft 2023. Deze pagina is niet up-to-date.

De flyer van de Blokfluitdagen 2023 kan je hier downloaden.

Gedurende het weekend zijn er talloze samenspelsessies. Tijdens zulk een sessie wordt er aan één specifiek muziekstuk gewerkt. Een sessie duurt 75 minuten. De dagindeling vind je in het menu bovenaan. Uit de lijst van samenspelsessies kan je op het moment zelf kiezen. Er is geen voorbereiding vereist of mogelijk.

Ook zijn er elke dag enkele workshops, waarin een specifiek onderwerp dieper uitgewerkt wordt, en dat gedurende twee opeenvolgende sessies. Workshops vereisen inschrijving vooraf en soms ook voorbereiding thuis. Het verschil tussen een samenspelsessie en een workshop kan je hier lezen.

Voor wie reeds op vrijdag afreist naar Mechelen is er ook de festival-prelude met sessies in drie niveaus op vrijdag vanaf 18u30. Eline Accoe

leidt de spelers van niveau 2 die avond; Joris Van Goethem deze van niveau 3 en Bart Spanhove staat in voor niveau 4. Op zaterdag starten we met een sessie voor grootblokfluitkoor waarin alle deelnemers en vele docenten meespelen. De partijen voor deze sessie krijg je op voorhand toegestuurd.

Alle blokfluitisten met een basiskennis van het instrument zijn welkom. Tijdens het festival werken we in 3 niveaus: niveau 2, 3 en 4. Klik hier voor de niveaubeschrijvingen.

Musiceren is de hoofdmoot, maar er is natuurlijk nog meer: Roos zal er weer zijn met de toog, huisgemaakte soep en broodjes (smos kaas, smos hesp al dan niet met mayonaise). Het antiquariaat is groot groter grootst en je vindt hier ook een beurs met partituren en instrumenten.

Er zijn twee concerten: Het avondconcert op zaterdag wordt een knaller: Het Nederlandse blokfluitkwartet BRISK doet Mechelen aan op haar afscheidstournee. Op hun enig Belgisch concert in een lange tour spelen ze hun bijzonderlijke programma Four in One! Op zondagavond is er aansluitend aan de afsluitende sessie, om 17u30, een concert van het Belgische trio Apsara. Zijn brengen oude en nieuwe muziek in dialoog in hun programma Musical Wonders. De concerten gaan door in het auditorium van het Scheppersinstituut. Niet deelnemers zijn welkom aan € 12. Jongeren (geboren na 1996) verwelkomen we gratis op de concerten.

Je kan dit jaar weer je overnachting boeken in het Novotel (****) Mechelen. Dat doe je via het inschrijvingsformulier. Het aantal kamers in onze groepsboeking is helaas beperkt. UPDATE: de kamers on onze groepsreservatie zijn volboekt.

COVID: We voorzien bij alle in- en uitgangen ontsmettingsproduct en zorgen samen met het Scheppersinstituut en jullie voor een zo veilig mogelijke omgeving. Bij positief Covid-testresultaat worden reeds betaalde inschrijvingsgelden terugbetaald tot voor de start van het evenement. Indien de organisatie zelf het evenement om welke reden dan ook moet afzeggen, worden alle inschrijvingsgelden onmiddellijk terugbetaald.

Het inschrijvingsbedrag is € 73 per dag. Dit bedrag omvat alle sessies en beide concerten. Inschrijven kan online, vanaf 10 april. Jongeren (geboren ten laatste op 1 januari) betalen het kortingstarief van €40 per dag. Het aantal deelnemers is in 2023 beperkt tot 125 per dag.

We hopen op deze pagina alle vragen te beantwoorden. Zijn er nog vragen zijn wij bereikbaar via info@blokfluitdagen.be .

Kan je er niet bij zijn, maar wens je wel op de hoogte gehouden te blijven van onze activiteiten? Schrijf je via deze link in op onze nieuwsbrief.

Eline & Tom
Team Blokfluitdagen