Blokfluitdagen

Onderstaande informatie betreft Blokfluitdagen editie zomer 2024.
Klik hier om het niveaustuk 2024, de Fantasia van Rosemary Robinson, te downloaden.


We verwelkomen jullie voor de achtenendertigste editie van de blokfluitdagen op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2024 in het stadscentrum van Mechelen, meer bepaald het Scheppersinstituut met haar historische feestzaal. Op vrijdag is er in de avond reeds een festival-prelude.
Ook dit jaar gaan we voor musiceervreugde, en dat onder leiding van niet minder dan een dertigtal Belgische en Nederlandse topdocenten. Onder hun leiding spelen we nieuw en oud werk, polyfonie, meezingers en dansen, soms kleinschalig, dan weer groots veelstemmig.

De flyer van de Blokfluitdagen 2024 kan je hier downloaden.
De sessielijsten editie 2024 download je hier.
De praktische informatie hebben we handig verzameld, en kan je hier vinden.

Gedurende het weekend zijn er talloze samenspelsessies. Tijdens zulk een sessie van 75 minuten wordt er aan één specifiek muziekstuk gewerkt. Uit de lijst van samenspelsessies kies je op het moment zelf. Er is geen voorbereiding vereist of mogelijk. Blokfluitisten met een basiskennis van het instrument zijn welkom. Tijdens het festival werken we in niveaus. Klik hier voor de (vernieuwde) niveaubeschrijvingen.

Ook zijn er elke dag enkele workshops, waarin een specifiek onderwerp dieper uitgewerkt wordt, en dat gedurende twee opeenvolgende sessies. Workshops vereisen inschrijving vooraf en soms ook voorbereiding thuis. Het verschil tussen een samenspelsessie en een workshop kan je hier lezen.

Voor wie reeds eerder afreist naar Mechelen is er op vrijdag ook de festival-prelude met sessies in drie niveaus. De partijen voor deze sessie krijg je op voorhand toegestuurd. Op zaterdag starten we met een sessie voor groot blokfluitkoor waarin alle deelnemers en vele docenten meespelen. De volledige dagindeling vind je in het menu bovenaan.

Musiceren is de hoofdmoot, maar er is natuurlijk nog meer: Roos zal er weer zijn met de toog, huisgemaakte soep en broodjes (smos kaas, smos hesp al dan niet met mayonaise). Het antiquariaat is groot groter grootst en je vindt in de historische feestzaal ook een uitgebreide beurs met partituren en instrumenten.

Er zijn twee concerten: Het avondconcert, om 19u30 op zaterdag wordt een knaller: Blokfluitkwartet Palisander! Op zondagavond is er aansluitend aan de afsluitende sessie een concert van FluteLab Bxl. Dit brengt leerkrachten, studenten en alumni van de blokfluitklas van het Conservatoire Royal de Bruxelles samen. Niet deelnemers zijn welkom aan € 12.

Ook dit jaar kan je via ons je overnachting boeken. In 2024 verzilverden we een groepsboeking bij Holiday Inn Mechelen, op wandelafstand tot het festival. Intekenen doe je via het inschrijvingsformulier. Let op: het aantal kamers in onze groepsboeking is beperkt. Alle info vind je hier.

Het inschrijvingsbedrag bedraagt € 75 per dag. Het omvat alle sessies en beide concerten. Inschrijven kan online, vanaf 15 februari. Jongeren (geboren ten laatste op 1 januari 2001) betalen het kortingstarief van €42 per dag.

We hopen op deze pagina alle vragen te beantwoorden. Eline en Tom zijn bereikbaar via info@blokfluitdagen.be .

Sta je nog niet op onze mailinglijst en wens je op de hoogte gehouden te blijven van onze activiteiten? Schrijf je via deze link in op onze nieuwsbrief.

Eline & Tom
Team Blokfluitdagen